image

AI development

In de wereld van webontwikkeling speelt Kunstmatige Intelligentie (AI) een steeds grotere rol. Bij DDI Services onderzoeken we voortdurend de mogelijkheden en toepassingen van AI om de functionaliteit, efficiëntie en gebruikerservaring van webapplicaties te verbeteren. 

Of het nu gaat om het personaliseren van inhoud, het automatiseren van taken of het verbeteren van besluitvormingsprocessen, AI biedt een breed scala aan mogelijkheden om innovatieve oplossingen te creëren die aansluiten bij de behoeften van jouw applicatie. 

Ons team van experts staat klaar om samen met jou te verkennen hoe AI kan worden geïntegreerd om de prestaties en het concurrentievermogen van jouw webapplicatie te verbeteren.

Wat is AI?

AI staat voor Kunstmatige Intelligentie. Het is een tak van informatica die zich bezighoudt met het creëren van systemen en machines die kunnen functioneren op een manier die doorgaans menselijke intelligentie wordt genoemd. AI-systemen zijn in staat om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen, zoals leren, redeneren, plannen, spraakherkenning, visuele perceptie, besluitvorming en nog veel meer.

Er zijn verschillende benaderingen en technieken binnen AI, waaronder machine learning, natuurlijke taalverwerking, neurale netwerken, expertsystemen en genetische algoritmen. 
Machine learning is bijvoorbeeld een subveld van AI dat zich richt op het ontwikkelen van algoritmen en modellen waarmee computers kunnen leren van data, patronen kunnen herkennen en voorspellingen kunnen doen zonder expliciet geprogrammeerd te worden voor specifieke taken.

image

AI wordt toegepast in diverse domeinen en industrieën, waaronder gezondheidszorg, financiën, transport, productie, retail, entertainment en meer. 

Het wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals zelfrijdende auto's, spraakassistenten, aanbevelingssystemen, fraudedetectie, medische diagnoses, robotica en vertaling van natuurlijke taal.

In essentie streeft AI ernaar om machines te creëren die in staat zijn om te denken, te leren en te handelen als mensen, en die op een intelligent niveau kunnen samenwerken en communiceren met mensen. 

Dit schema geeft een overzicht van de belangrijkste domeinen binnen AI en de specifieke toepassingen en taken die onder elk domein vallen. 

Elk van deze domeinen heeft zijn eigen technieken, methoden en toepassingen, maar ze zijn allemaal gericht op het creëren van intelligente systemen en machines die kunnen leren, redeneren en handelen zoals mensen.

Schema van de vier hoofddomeinen binnen AI

image

Machine Learning (ML)

AI-systemen kunnen worden getraind op gegevens van wegtransport om patronen te leren en voorspellingen te doen, bijvoorbeeld om verkeersdrukte te voorspellen of om onderhoudsbehoeften van voertuigen te identificeren.

Voorbeelden: voorspellend onderhoud van vrachtwagens, optimalisatie van routes voor vrachtvervoer, analyse van rijgedrag voor brandstofefficiëntie

 • Supervised Learning
 • Unsupervised Learning
 • Reinforcement Learning
 • Deep Learning
image

Natuurlijke Taalverwerking (NLP)

AI-systemen kunnen worden gebruikt om menselijke taal te begrijpen en te genereren.

Voorbeelden: routeplanningssystemen, spraakgestuurde navigatieassistenten, klantenservicechatbots

 • Spraakherkenning
 • Syntaxisanalyse
 • Semantische analyse
 • Sentimentanalyse
image

Computer Vision

Vertaling van natuurlijke taal

AI-systemen kunnen worden gebruikt om objecten op de weg te identificeren en te classificeren, zoals verkeersborden, voertuigen en obstakels.

Voorbeelden: camerasystemen voor rijstrookassistentie, detectie van verkeerslichten en voetgangers, automatische nummerplaatherkenningssystemen

 • Objectherkenning
 • Beeldclassificatie
 • Objectdetectie
 • Gezichtsherkenning
 • Beeldsegmentatie
image

Robotica

AI-systemen kunnen worden gebruikt om autonome voertuigen en geautomatiseerde systemen in vrachtwagens te besturen, zoals zelfrijdende vrachtwagens en geautomatiseerde laad- en lossystemen.

Voorbeelden: autonome vrachtwagens voor goederenvervoer, geautomatiseerde systemen voor het laden en lossen van pallets, AI-gestuurde platooning-systemen

 • Robotnavigatie
 • Robotarmcontrole
 • Objectmanipulatie
 • Mens-robot-interactie

Zit u als ondernemer met een idee of een probleem?

Of wilt u uw bedrijfsprocessen digitaliseren?

Uw bedrijf of organisatie meer slagkracht geven met eenvoudige, flexibele tools: dat is onze doelstelling.
Samen ontwikkelen en branden we nieuwe applicaties die uw bedrijf ondersteunen en onderscheiden van concurrenten.
DDI Services NV commercialiseert haar knowhow al 20 jaar onder de merknamen PopCom en Ant Systems, beiden gevestigd in Roeselare. 

Onze merken

image
image
image